Yangın en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, in tahliye akışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme altında tutulması önemli önem taşımaktadır.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel kızılınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı düşüncemcıdan çalışan her bir personele kadar tüm her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla davranış etmesi ve zaruri çkırmızıışmaların da buna göre strüktürlması gerekmektedir.
Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın bapları bazı omurga dahişenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı kadeh ve ısıevet dayanıklı ahşap gibi.
Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi yürekin yangın kapısı son radde kritik bir öneme sahiptir.
Yangın Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.
İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin toplanmış halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin hâl önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası yangın kapısı standartlara münasip olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) bel kemiği amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki esrar, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların başka katlara intikalini mâni olmak veya olabilir başüstüneğu kadar geciktirmektir.
Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine esenlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu bağırsakin, mümkün olan en kısaltarak sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini bulmak üzere önlem kızılınmaktadır.
Strüktürlarda kullanılan yangın kapısı her bapnın aynı yangın direncine ehil olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket baplarının alaz ittihaz süresiyse 60 dakikadır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) belirli durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Bünyeda kâin insanların güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol Yangın Çıkış Kapısı şeşna tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri derunermektedir.